preloader
Scroll to top

Wie zijn wijHarko-Jan Huizenga, oprichter van Huizenga Leadership Development & Coaching

– “Alleen ga je harder, samen kom je verder!”

Er zijn talloze boeken over leiderschap en management geschreven. Daarnaast is er een bos vol consultants en bedrijfscoaches die u graag helpen uw organisatie verder te laten komen in uw gestelde doelen, vaak advies vanaf de zijlijn. Harko-Jan, is meer van ‘ de poten in de klei’. On- orthodox is hij afgelopen jaren in diverse situaties en veranderende omstandigheden aan de slag gegaan met verwaarloosde en soms onveilige teams. Hij heeft ervaren wat noodzakelijk is om aansprekende teamprestaties te behalen onder uitdagende omstandigheden. Na 18 jaar leidinggeven, werken met enorm uiteenlopende teams en ervaring als teamcoach vindt Harko-Jan het tijd om zijn ervaring te delen.

” Harko-Jan is vindingrijk, actiegericht, maar weet vooral mensen mee te nemen in een plan of denklijn. Hij is altijd al gemotiveerd door het grotere geheel en doelstellingen. Door zijn jarenlange ervaring binnen het Korps Mariniers weet hij als geen ander te improviseren als de situatie daarom vraagt en te handelen in de ‘geest van het plan/organisatie’. Bestaande structuren hebben echter voor hem alleen maar zin als daarvan mag worden afgeweken wanneer de situatie dat vereist. Deze overtuiging komt voort uit de opdrachten die hij heeft uitgevoerd binnen defensie en binnen de overheid. Het oplossen van een crisis of het begeleiden van een verandertraject is volgens hem in de praktijk altijd anders dan op papier. Daar heb je écht leiderschap en eigenaarschap voor nodig.

Afgelopen jaren heeft hij zich, naast zijn reguliere werk, ontwikkeld op het vlak teamontwikkeling. Inzichten die hij heeft opgedaan bij defensie en de overheid inclusief zijn kennis over teamontwikkeling wil hij nu delen met organisaties die geloven in een échte ontwikkeling van mens en organisatie.

Zijn kracht ligt daarbij in het zien van nog onbekende mogelijkheden van individuen en teams. Harko-Jan weet mensen voor zich te winnen door ze te inspireren en vertrouwen te geven. Daarnaast weet hij leidinggevenden op een respectvolle manier te spiegelen. Harko-Jan is een sterke, directe en scherpe strateeg die in iedere situatie mogelijkheden ziet en hierop ook snel kan inspelen. Harko-Jan geniet van opdrachten met een zekere mate van risico en ruimte voor creatieve invulling. Harko-Jan is daarbij alert op veranderende omstandigheden en zal snel handelen om goede resultaten te waarborgen. Hierbij weet hij anderen te stimuleren en mee te nemen.

Harko-Jan is onafhankelijk en niet bang om “de weg van de meeste weerstand” te kiezen in zijn streven naar het beste resultaat. Hij zal voortdurend de grenzen van een situatie opzoeken. ”