preloader
Scroll to top

Ons Aanbod

Team coaching (Team van Teams)

Wij willen niet van ieder team een militair team maken. Een aantal basisprincipes binnen het Korps Mariniers, is echter waardevol en toepasbaar voor ieder willekeurig team en voor iedere organisatie. Om als team goed te kunnen functioneren is een aantal facetten van groot belang:

1.  Een goede omgevingsanalyse: wie en wat speelt er eigenlijk een rol in het veld waarin we werken;
2.  Gezamenlijk bewustzijn in het te verwezenlijken doel;
3.  Eigenaarschap over het te behalen doel binnen het team;
4.  Onderling vertrouwen: wie zijn we, waar staan we voor als team en als individu;
5.  Informatiedeling: zorg dat iedereen over alle informatie beschikt die noodzakelijk kan zijn om te handelen richting het te behalen doel;
6.  Mandaat tot handelen.

”Teams die werken vanuit bovengenoemde randvoorwaarden, leveren een aanmerkelijk beter eindresultaat.”

Oud-generaal Stanley Mchrystal heeft dit op een aansprekende manier beschreven in het boek ’team of teams’. Met onze praktijkervaring brengen we deze filosofie in uw organisatie in praktijk. Wij geloven dat verandering niet ontstaat door alleen een mooie presentatie of teamdag. Het gehele veranderingsproces wordt door HLDC actief begeleid. Wij gaan naast u en het team staan en voeren gezamenlijk het verandertraject door.

Interim Management

Kunt u wel wat hulp in de aansturing en begeleiding van uw organisatie gebruiken? Wij helpen u graag om het gewenste resultaat gezamenlijk te bereiken.

 

Personal coaching

Zonder (tijdelijke) stilstand en reflectie, geen vooruitgang. HLDC daagt je hiertoe uit: persoonlijk, prikkelend en doelgericht. Wil je krachtiger en effectiever leidinggeven of functioneren? En ben je bereid om kritisch naar jezelf te kijken? Kies dan voor personal coaching bij HLDC en (her)ontdek jouw kracht gericht op jouw doelen of team.

Maatwerk

Aspera non sperno, ” ik schuw geen onbegaanbare wegen”

HLDC gaat geen uitdaging uit de weg. Geen organisatie, team of opdracht is hetzelfde. Graag onderzoeken wij samen met u, wat het beste bij uw vraag past. Niets is onmogelijk.De beste ideeën komen vaak niet op kantoor. Wilt u weg van alle prikkels, geïnspireerd en uitgedaagd worden door de natuur? Ook dat kan. Wij hebben een groot netwerk om verandertrajecten op inspirerende locaties te organiseren.